Begeleiding en advies geven steun en troost

 

Begeleidingsgesprek
Tijdens ons eerste gesprek zullen we de meest belangrijke zaken bespreken. Stap voor stap gaan we samen de verschillende keuzes die u moet maken voor de uitvaart bij langs. Bijvoorbeeld waar wilt u dat de opbaring plaatsvindt, in een uitvaartcentrum of misschien liever bij u thuis? Want ook dat is mogelijk en wat u misschien niet zou verwachten, is dit financieel aantrekkelijker dan in een rouwcentrum. De opbaring hoeft niet in een kist maar kan bijvoorbeeld ook op een bed. Ik heb voorbeelden van verschillende kistmodellen waaruit u kunt kiezen. Ook als u niet een traditionele kist wilt, kan ik u alternatieven laten zien.

We zullen ook een tijdtip bepalen wanneer de crematie of begrafenis plaatst vindt en waar. Ik leg dit direct vast. Dan kunnen we bespreken hoe u iedereen op de hoogte wilt brengen van het overlijden. Dat kan onder meer met een advertentie of een rouwkaart. Ik neem verschillende voorbeelden mee waaruit u kunt kiezen. U kunt zelf een tekst bepalen of misschien wilt u een gedicht.

De wijze waarop het rouwvervoer wordt uitgevoerd is ook een persoonlijke keuze. Want een rouwauto  ligt voor de hand maar er zijn ook alternatieven: een koets of bijvoorbeeld een uitvaartbus.

Op dit moment bespreken we ook alvast in het kort met elkaar hoe we de afscheidsdienst vorm gaan geven. Wie zou er willen spreken? Wilt u muziek draaien tijdens de dienst en zo ja, welke? Is er behoefte aan een levensverhaal? U kunt hier alvast met elkaar over nadenken. Tijdens een gesprek later in de week gaan we met elkaar de afscheidsdienst echt vormgeven en valt alles op zijn plaats.

Tenslotte vertel ik u wat u in de dagen voorafgaand aan de uitvaart van mij kunt en mag verwachten. Is uw dierbare bijvoorbeeld thuis opgebaard, dan bespreken we wanneer ik langskom voor de controle van de opbaring. Zijn er kaarten besteld, dan bespreek ik wanneer ik deze kom brengen of wanneer deze worden verstuurd. Als u dat wilt, kan ik dat ook voor u verzorgen. En u krijgt van mij een uitwerking op papier. Zo weet u zeker dat de uitvaart verloopt zoals we hebben besproken.

Rozenlaan 5

9648 LG Wildervank

0598 - 470 371

06 - 373 294 45 (24 uur per dag)

info@dijkstra-uitvaartverzorging.nl

KvK: 61967599