Ook voor kleine mensen is verdriet groot

 

Een sterfgeval brengt veel verdriet met zich mee. Niet alleen voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen is dit een emotioneel moment. Het is belangrijk dat kinderen het verlies goed verwerken op een manier die bij hen past. Het is best lastig om beslissingen nemen als: 'Nemen we de kinderen wel of niet mee naar de uitvaart? Laten we hen vooraf nog afscheid nemen? Hoe leg ik uit wat er gebeurd is of gaat gebeuren? '

U heeft uw eigen verdriet en dat maakt het lastig om hier goed over na te denken. Dan is het fijn om hier wat hulp bij te krijgen. Ik kan u die ondersteuning geven. Dit maakt standaard deel uit van mijn dienstverlening, omdat ik dit ook heel belangrijk vind.

Ik heb ondersteunende boekjes voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën bijvoorbeeld het boekje 'Dag Lieve...'. Hierin kunnen kinderen lezen wat er allemaal gebeurt in, voor hen, begrijpelijke taal. Daarnaast kunnen kinderen hierin persoonlijke herinneringen en/of boodschappen opschrijven, foto's plakken enz. Om het verdriet een beetje te verzachten of om contact te leggen met een kind heb ik ook altijd knuffels bij me.

Een afscheid is heel persoonlijk, iedereen maakt zijn eigen keuze. Ik kan daarom niet op alles een antwoord geven, maar ik kan wel helpen de beslissing te nemen die uiteindelijk goed voelt (voor iedereen). Merkt u dat uw kinderen of kleinkinderen behoefte hebben aan meer steun of een persoonlijk gesprek, dan kan ik hierin begeleiding geven. Vraag gerust wat er mogelijk is. Ook hierbij geldt; ik adviseer,  u maakt de uiteindelijke beslissing.

Rozenlaan 5

9648 LG Wildervank

0598 - 470 371

06 - 373 294 45 (24 uur per dag)

info@dijkstra-uitvaartverzorging.nl

KvK: 61967599