Ondersteuning vragen is heel gewoon

 

Nazorg

Mijn 'werk' stopt niet na de afscheidsplechtigheid. Zo'n twee weken na de uitvaart bel ik u om een afspraak te maken voor een gesprek bij u thuis. Natuurlijk alleen als u dit wilt. We kijken samen terug op de afscheidsplechtigheid. Hoe heeft u dit ervaren? Hoe kijkt u terug op mijn bijdrage in die periode? Ook bespreken we hoe het met u gaat en hoe u verwacht om te gaan met het rouwproces. Heeft u hier bijvoorbeeld meer professionele hulp bij nodig, dan kan ik u hiermee in contact brengen.

Wanneer ik tijdens het gesprek met u merk dat u misschien extra hulp nodig heeft, zal ik dit aangeven en bespreekbaar maken. Geen mens is hetzelfde, geen afscheid gelijk en dus gaat ook iedereen anders om met de rouwverwerking. Onthoudt dat dit helemaal niet 'gek' of 'vreemd' is. Het is juist goed om dit bespreekbaar te maken en aan te geven waar u tegenaan loopt of waarbij u ondersteuning kunt gebruiken. U ontvangt van mij een praktische nazorggids waarin in begrijpelijke taal is beschreven wat u nog zou moeten of kunnen regelen.

Na de aangifte van overlijden bij de gemeente, die ik voor u heb verzorgd, ontvangen sommige instanties zoals Belastingdienst of ziektekostenverzekeraar hiervan automatisch bericht.  Soms zijn er nog lopende abonnementen of staat er nog een auto op naam van de overledene, dan moet hier actie op ondernomen worden. Ook zal er belastingaangifte moeten worden gedaan. Dit soort praktische tips met aanwijzingen staan beschreven in deze gids.

Rozenlaan 5

9648 LG Wildervank

0598 - 470 371

06 - 373 294 45 (24 uur per dag)

info@dijkstra-uitvaartverzorging.nl

KvK: 61967599