voor iedereen wel of niet verzekerd

 

Wat kost een uitvaart?

Ik hanteer een vaste prijs voor het verzorgen van een uitvaart. U betaald bij mij dus geen weekendtoeslag of extra uren achteraf. Voor dit bedrag regel ik onder andere de uitvaart, maak ik afspraken met leveranciers en regel ik de kaart en/of advertentie opmaak, etc.

Maar er zijn ook variabele kosten die het eigenlijk onmogelijk maken om deze veel gestelde vraag te beantwoorden. Dat zijn de kosten die afhankelijk van de wensen van de overledene en de keuze die u maakt. Door de grafrechten en in de meeste gevallen een monument, is begraven vaak duurder dan cremeren. Een eenvoudige kist van spaanplaat is goedkoper dan een massief eiken.
 
Ik zal altijd met u meedenken om de meest passende keuzes te maken. Bij een overlijden ontvangt u meestal binnen 24 uur een kostenbegroting, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

 

Verzekeringen

De keuze voor een uitvaartondernemer is altijd aan u. Ook wanneer u lid bent van een vereniging of een uitvaartverzekering heeft, kunt u altijd zelf kiezen welke uitvaartverzorger u wenst.

 

Er zijn globaal twee soorten uitvaartverzekeringen. Een naturapolis en een kapitaalverzekering. Bij een naturapolis worden een aantal diensten en producten verzekerd. Het idee erachter is dat de uitvaart door dezelfde maatschappij verzorgd wordt als waar de verzekering is afgesloten. Bij een kapitaalverzekering wordt een bedrag uitgekeerd bij overlijden. Van dat bedrag kan de uitvaart betaald worden. Bij een kapitaalverzekering hebben de nabestaanden daarom een grotere keuzevrijheid. Bij sommige naturapolissen, kan het consequenties hebben voor het uit te keren bedrag wanneer u een andere uitvaartondernemer kiest. U bent echter nooit verplicht om de uitvaart te laten verzorgen door de maatschappij waarbij de overledene verzekerd was.
 
Ik kan eventueel vooraf voor u uitzoeken wat de waarde is van de eventueel aanwezige verzekering. Bent u elders verzekerd en u wilt de uitvaart door mij laten verzorgen? Ik maak vrijblijvend een offerte voor u zodat u de kosten kunt vergelijken met de uitkering van de verzekering.

Rozenlaan 5

9648 LG Wildervank

0598 - 470 371

06 - 373 294 45 (24 uur per dag)

info@dijkstra-uitvaartverzorging.nl

KvK: 61967599