KOSTEN

 

Wat kost een uitvaart?

Een veel gestelde vraag, maar niet eenvoudig te beantwoorden. De kosten zijn vooral afhankelijk van de wensen van de overledene en de keuze die u maakt. Door de grafrechten en in de meeste gevallen een monument, is begraven vaak duurder dan cremeren.

Een eenvoudige kist van spaanplaat is goedkoper dan een massief eiken.

 

Ik zal altijd met u meedenken om de meest passende keuzes te maken. Bij het overlijden van een dierbare ontvangt u doorgaans binnen 24 uur een kostenbegroting, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

 

Ik werk met een vast aannametarief waarvoor ik onder andere de uitvaart regel, afspraken maak met leveranciers, de kaart en/of advertentie opmaak, etc. Bij mij heeft u geen weekendtoeslag of een berekening van extra uren.

 

Verzekeringen

De keuze voor een uitvaartondernemer is altijd aan u. Ook wanneer u lid bent van een vereniging of een uitvaartverzekering heeft, kunt u altijd zelf kiezen welke uitvaartverzorger u wenst.

 

Er zijn globaal twee soorten uitvaartverzekeringen. Een natura-polis en een kapitaalverzekering. Bij een natura-polis worden een aantal diensten en producten verzekerd. Het idee erachter is dat de uitvaart door dezelfde maatschappij verzorgd wordt als waar de verzekering is afgesloten. Bij een kapitaalverzekering wordt een bedrag uitgekeerd bij overlijden. Van dat bedrag kan de uitvaart betaald worden. Bij een kapitaal-verzekering hebben de nabestaanden daarom een grotere keuzevrijheid.

Bij sommige natura-polissen, kan het consequenties hebben voor het uit te keren bedrag wanneer u een andere uitvaartondernemer kiest.

 

Ik kan eventueel vooraf voor u uitzoeken wat de waarde is van de eventueel aanwezige verzekering. Bent u elders verzekerd en u wilt de uitvaart door mij laten verzorgen? Ik maak vrijblijvend een offerte op, zodat u de kosten kunt vergelijken met de uitkering van de verzekering.

 

Rozenlaan 5

9648 LG Wildervank

T: 0598 470371

M: 06 37329445 (24 uur per dag)

E: info@dijkstra-uitvaartverzorging.nl

KvK: 61967599